Saptamana Financiara in 18 ianuarie 2010 : Armele secrete ale CIA de Gordon Thomas

In colectia Produse marca SFin de la Saptamana Financiara urmeaza sa apara in data de 18 ianuarie 2010 : Armele secrete ale CIA de Gordon Thomas

Pretul acesti carti este de 12 ron.

( Numarul trecut din colectia Produse marca SFin : Razboinicii lui Hitler de Guido Knopp )

Detalii carte Armele secrete ale CIA :

Paris Match: “Cartea lui Thomas este o acuzaţie gravă adusă societăţii şi a modului în care aceasta este condusă în secret în numele oamenilor”.

“Armele secrete ale CIA” este în acelaşi timp un documentar cutremurător şi un thriller captivant. Thomas dă publicităţii, în premieră, documente secrete, depoziţii şi transcripturi ale unor interviuri cu victimele, dar şi cu cei responsabili de operaţiunile ilegale ale CIA.
Într-un raport intitulat „Tehnici de interogareîmbunătăţite“, secret şi în ziua de astăzi, dar pe care l-am putut consulta,„lovitura în plex“, la nivelul stomacului, este autorizată. Cât se poate de clar, documentul permite folosirea „menţinerii prelungite în poziţia în picioare“, adică situaţia în care prizonierii erau ţinuţi „în picioare, încătuşaţi şi cu picioarele fixate de podea o perioadă care poate să dureze până la patruzeci de ore“, dezvăluie autorul.
De asemenea, susţine Thomas, CIA autorizează şi „tortura în apă“, care constă în legarea prizonierului de o scândură şi scufundarea lui în apă până la limita înecului. Privarea de somn, intimidarea verbală şi ameninţările cu noi violenţe figurează şi ele pe listă. Aceste recomandări sunt inspirate din două manuale care aparţin CIA. Unul se intitulează <Chestionare coercitivă> şi celălalt <Exploatarea resurselor umane>”, afirmă Gordon Thomas.

One thought to “Saptamana Financiara in 18 ianuarie 2010 : Armele secrete ale CIA de Gordon Thomas”

  1. Intradevar foarte buna cartea…am inceput sa o citesc acum 2 zile si sunt la jumatate…multa intriga si informatii terifinate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *