In colectia Produse marca SFin de la Saptamana Financiara urmeaza sa apara in data de 14 decembrie 2009, cartea „1989 – Prabusirea imperiului sovietic” de Victor Sebestyen

Pretul acesti carti este de 12 ron.

Detalii carte :

Autorul contureaza portretele marilor actori ai acestui moment si prezinta sute de documente si interviuri, intr-un stil elegant, concis si obiectiv.

Sebestyen pune intr-o lumina corecta, in episoade percutante, evenimentele din tumultoasa decada a anilor 80 din Rusia, Bulgaria, Germania de Est, Ungaria, Cehoslovacia si Afganistan. Portretul lui Mihail Gorbaciov este deosebit de exact si ne invita sa reconsideram rolul surprinzator al liderului sovietic, asumat acum 20 de ani. Autorul ne ofera si o viziune personala a acestui moment istoric impregnata  de experienta sa de refugiat ungur in 1956.

La inceputul anului 1989, Cortina de Fier mai diviza inca Europa. Ea insemna mai mult decat cei 300 de kilometri de ziduri din beton si sarma ghimpata. Era granita dintre Occident si tarile estice, dintre capitalism si comunism, dintre doua sfere de putere aflate de 50 de ani intr-un conflict mut, Razboiul Rece. Sase state europene estice se aflau la acea data in spatele Cortinei si sub influenta sovietica. Pana la sfarsitul anului, insa, Polonia, Cehoslovacia, Germania de Est, Romania, Ungaria si Bulgaria au rasturnat dictaturile care le guvernau. In doar cateva luni, revolutiile au pus capat deceniilor de opresiune si, cu exceptia cazului particular al Romaniei, ele au fost „de catifea“, fara victime si varsare de sange.

Sursa.

http://blogulcolectionarului.net/2009/10/23/saptamana-financiara-produse-filme-si-carti-marca-sfin-saptamana-financiara/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *