Incepand de astazi, 23 mai 2012, pe blogul Colectionarului se da startul unui nou concurs.

Concursul se va incheia pe 6 iunie 2012, ora 23.59 .

Spuneti-ne care este colectia preferata de carti oferita de ziare sau reviste si de ce anume?

Nu conteaza ca este o colectie in curs de aparitie sau aparuta complet.

Sunt 6 carti in total (vor fi 3 castigatori) :

Conditii de participare :

  • folositi o singura adresa de email valida ( castigatorul va fi contactat la respectiva adresa)
  • lasati un SINGUR comentariu
  • nu va zgarciti in folosirea cuvintelor- cel putin trei randuri :) – restul comentariilor vor fi sterse.

Premiile nerevendicate in 48 de ore vor fi indreptate catre alti participanti.

Castigatorii vor fi alesi folosind random.org.

Prima editia a acestui concurs : „castiga 2 carti” poate fi gasita aici .

84 de comentarii la „Concurs : castiga 2 carti (editia a 2-a)”
  1. Ador „Colectia Nobel” pentru ca este una unica si interesanta. Sunt cele mai bune carti din toate timpurile, premiate cu o multime de premii. Este o colectie care trebuie sa existe in toate bibliotecile personale si care trebuie citita. Astept cu nerabdare urmatoarele numere si sper ca vor fi la fel de interesante precum celelalte.

  2. Colectia mea preferata este cea de la Adevarul “100 carti pe care trebuie sa le ai in biblioteca”, deoarece cred ca a cuprins aproximativ toate titlurile unor carti ce sunt imperios necesare a fi citite intr-o viata. Multe dintre ele folosesc si elevilor de la liceu, si pot fi citite inca din varsta adolescentei

  3. Colectia mea referata e Seria Neagra, de la Gazeta sporturilor deoarece imi plac cartile cu mistere si crime ce imi pun mintea la contributie, desi nu reusesc sa gasesc de fiecare data faptasul sau modul in care a decurs crima. Si cand toate astea sunt presarate cu putin drama a detectivului, politistei sau avocatei, cum sa nu te indragostesti de carte?

  4. Eu am achizitionat mai multe colectii de enciclopedii. Am inceput cu „Prima mea Enciclopedie cu Winnie Ursuleţul şi prietenii săi“ de la Adevarul. Au urmat „Descopera lumea distrandu-te” de la DeAgostini; „Educativa” de la Cotidianul; „Statele lumii” de la Financiarul; „Miturile si legendele lumii” de la Adevarul si „Colectia de atlase pentru scoala si acasa” de la Romania Libera.
    Sunt foarte mandra de aceste enciclopedii atat de utile copiilor mei dar si noua, parintilor, de ce nu? Toate contribuie la imbogatirea culturii generale a tuturor, si mai mici si mai mari.
    Nu pot spune ca prefer o anumita colectie.,le indragesc pe toate la fel de mult. Din toate am avut de invatat cate ceva.
    Mi-ar fi placut sa am si alte colectii insa sunt necesare niste fonduri consistente pentru a le achizitiona. Mi-ar fi placut sa fiemult mai ieftine.

  5. Printre colectiile mele preferate primul loc ocupa colectia Locuri celebre in publicatia Deagostini, pentru ca nu numai lectura ne educa, ci si vizionarea unor astfel de filme documentare. Imaginile din colectie, atat cele tiparite cat si cele filmate sunt extraordinare. Locul 2 in top-ul meu ocupa colectia „100 de carti fundamentale” publicata de Adevarul. O alta preferata este colectia Jules Verne (Adevarul), pentru ca aceste carti sunt niste capodopere a literaturii universale.

  6. Colectii de carti!!! Interesant si incitant subiect, mai ales in contextul realitatilor actuale, in care se pare ca literatura si cultura pierd tot mai mult teren in raport cu alte obiective mai pragmatice: bani, cariere, afaceri, politica, internet, etc. Din punctul asta de vedere, initiativa „riscanta” a unor publicatii de a oferi inserturi de carte pe langa ziarele cotidiene, este nu numai de apreciat, dar si de laudat.
    Eu am fost mai de moda veche, cumparam cartiile care mi se pareau interesante, le citeam si le depozitam apoi in biblioteca. Desi ajunsesem sa detin peste 1500 de volume, nu m-am considerat niciodata un colectionar de carti.
    Primele carti pe care le-am cumparat de la chioscuri impreuna cu ziarele au fost cele de la Cotidianul: niste carticele sub titlul „Colectia Enciclopedica” si vreo sapte volume „Colectia Civilizatii”. Nu erau colectii in adevaratul sens al cuvantului, erau mai mult niste seturi de documentare de istorie si de cultura generala gen Discovery.
    Ceea ce m-a transformat insa intr-un colectionar de carti a fost proiectul celor de la Adevarul, inceput acum patru ani. Imi aduc aminte cum, citind lista primelor 25 de titluri anuntate la lansarea colectiei „100 de carti pe care trebuie sa la ai in biblioteca”, m-am uitat spre rafturile pline ale bibliotecii din living-ul meu, am inchis ochii si mi-am imaginat cum ar arata acestea imbracate intr-o haina noua. Senzatia a fost asemanatoare cu cea a doamnelor care se probeaza in fata oglinzii cu straie noi.
    A fost momentul meu de debut ca si colectionar. Ma trezeam si la 5 dimineata pentru a fi sigur ca nu pierd cartea de joi. Ceea ce a starnit destula iritare din partea sotiei, care nu putea pricepe de ce ma zbat atata pentru o carte pe care, de cele mai multe ori, o aveam deja in biblioteca! Desi acum, ii place si ei!
    Apoi au urmat firesc si alte colectii: Cartea de Acasa de la ErcPress, Colectia BPT de la JN, colectia rosie „101 de carti” de la Adevarul…
    Totusi, cu plusuri si cu minusuri, de natura tehnica sau strict literara, colectia care mi-a ramas in suflet este cea „verde” de la Adevarul. Pana la urma, datorita ei am descoperit acest blog, unde pot sa-mi dau si eu cu parerea din cand in cand.
    Colectia asta are pentru mine aceeasi semnificatie ca si prima iubire pentru un adolescent: nu se uita niciodata!

  7. m-am gindit mult care ar fi cea mai frumoasa colectie…fff greu de spus in final m-am hotarat la colectia cioran editata de libraria humanitas prin anii 1995-1996 , de ce este cea mai placuta colectia ptr mine …simplu , a fost pentru prima data cind l-am citit pe cioran in limba romana , prima data cind am fost la o lansare de carte (nu mai tin minte cred ca era …pe culmile disperarii…) aceasta colectia reprezinta anii mei de studentie(dupa fiecare examen cumparam o carte din colectie ) , o carte a iluziilor si pierderilor , o carte emotionanta

  8. Colectia mea preferata este ce aparuta in 2006 de la ziarul Cotidianul . Aceasta colectie reusind sa adune nume mari din literatura , castigatori ai premiului Nobel precum William Faulkner , Knut Hamsun , Luigi Pirandello , Rudyard Kipling , Pär Lagerkvist , V. S. Naipaul dar si maestri ai SF-ului precum John Updike , Ray Bradbury , Isaac Asimov , Arthur C. Clarke .

  9. As vrea sa spun ca imi place o singura colectie, dar nu ma pot hotari care, deoarece imi plac toate. Imi place mult sa citesc, hobby cultivat de mica, lucru care-l transmit mai departe si copilasilor mei, chiar daca nu mai este `la moda`.
    Imi place sa citesc, depinde de starea care o am, ce anume. Imi plac povestile de dragoste, pentru ca sunt o romantica.Imi place sa le citesc cand vreau ceva usor, imi plac cartile de psihologie, deoarece este meseria mea si imi place sa fiu informata, imi plac romanele politiste, imi place literatura, imi place orice, nu am un anumit gen preferat, totul depinde de stare. In casa mea se gasesc in biblioteca carti de la psihologie, economie, informata, contabilitate, dragoste, istorie, poezie, pana la basme si ghicitori.

  10. Pot sa afirm cu tarie urmatorul lucru: colectia mea preferata este de la Adevarul, seria `Jules Verne`. Stiu exact si de ce….imi aminteste de copilarie, de zilele petrecute „alaturi de Jules Verne„ pe veranda parintilor. au fost cartile cu care mi-am inceput aventura literara. Acum sunt foarte mandra c-am reusit sa-i returnez mamei colectia veche!

  11. Buna ziua. Ador colectia Biblioteca pentru toti de la Jurnalul National pentru ca e o colectie de autori romani, pe care noi toti ar trebui sa-i citim macar o data. De asemenea, este important si faptul ca aceasta colectie contine si prefata/cronologie, referinte critice, de aceea este si mai utila mai ales pentru tineri. Sper sa fie continuata cat mai curand (sa fie editati scriitori romani) caci mai sunt multe capodopere ale literaturii noastre.

  12. Am facut extragerea (filmuletul).

    Castigatorii sunt :
    -80 bety – ok
    -40 Radu S. – ok
    -55 Claudia Groza – ok
    Asteptati email-ul meu.

  13. Salut, Colectionarule!….. Nu-mi vine sa cred!!! Multumesc mult! Am trimis mailul, sper ca l-ai primit! Sunt inca socat… 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *