Colectia „Bani de pe mapamond” a fost lansata de catre Deagostini la nivel national – din 2 octombrie 2012 – aceasta este pagina colectiei.

Din 28 februarie 2012, Deagostini a lansat o noua colectie in „studiu de piata” : Bani de pe mapamond .

Colectie disponibila doar in anumite orase. Pana acum a fost confirmat orasul Sibiu.

Bani de pe mapamond de la Deagostini – “O colecţie de monede şi bancnote reale de pe întreg mapamondul”!

Gratis, în numerele următoare: un bilioraft pt reviste, separatoare pt fiecare categorie, un biblioraft din imitaţie de piele, plicuri transparente pt monede şi bancnote, etichete pt monede şi bancnote.

Primul număr costă 4.9 ron, iar peste două săptămâni va apărea al doilea nuăr la preţul de 11.9 ron (apariţia va fi săptămânală, marţea).

În primul număr – moneda de 20 de lire italiană şi bancnota de 5 bolivari venezuelieni.

Colecţie are certificat de autenticitate de la Bolaffi.

2 poze cu primul numar al colectiei „Bani de pe mapamond” de la Deagostini – poza1 si poza2.

Informatiile de aici va sunt oferite cu ajutorul lui Ionu !

64 de comentarii la „Deagostini : Bani de pe mapamond – Studiu de piata !”
  1. Pot confirma si orasul Tirgu Mures. Este intr-adevar o colectie reusita, dar care s-ar putea sa nu treaca de studiul de piata – De Agostini uita ca puterea de cumparare a romanilor a scazut dramatic…

  2. O colectie interesanta . Poate o sa o cumpar si eu cand o sa apara la toate chioscurile de presa .

  3. In cat timp ar trebui sa apara la nivel national daca trece studiu de piata?

  4. Isi merita banii, mai ales pentru cei pasionati. Pare interesant sa cunosti istoria banilor. Eu cred ca o sa treaca studiu de piata.

  5. @ Victor

    nope…seria de test a inceput in martie, iar lansarea oficala a fost in 22.09..deci…daca colectia asta si cea de taxi-uri trec testele de piata, o sa apara spre finele anului 😀

  6. @ Raganar
    Ba este in studiu de piata. Atat timp cat cei de la Deagostini sustin acest lucru, de ce ati crede altceva?

  7. O initiativa foarte buna eu am cumparat primul numar din Tg. Mures.
    M-i se pare o idee geniala am colectia mea de numismatica
    Sunt bucuros ca pot sa am acum si alte bancnote si monede din toata lumea.
    O idee geniala

  8. Poate sa para o intrebare fara raspuns , dar eu intreb : Stie , din intamplare , cineva cate numere o sa aiba aceasta colectie ?

  9. minunata ideea! bani deja colectionam din excursii … iar la un moment dat erau niste gume cu surprize sub forma de foto-bancnote si unele cazinouri ofereau vouchere mari imitand banii

  10. Colectionarule, am vrut sa spun ca nu voi cumpara aceasta colectie cat tim este in studiu de piata. O voi lua cand va aparea si pe situl deAgostini.

  11. Deabia astept sa apara la nivel national , adun de pe acuma bani pentru a reusi sa achizitionez colectia .

  12. Ma intreb daca va trece studiul de piata, noi din sibiu vom primi in continuare sau incepem si noi de la inceput? Mi-am cumparat primul numar si este foarte interesant.Chiar merita dar mi-e frica ca n-o sa treaca studiul de piata,o va retrage si raman cu buza umflata.Cei de la Deagostini ne avertizeaza ca are dreptul de a o intrerupe sau dizolvarea ei.Pa!!

  13. As avea o intrebare pentru cei care au cumparat primul numar : Marimea acelui carton pe are sunt puse revista , moneda si bancnota ce diametru are , aproximativ .

  14. @ MUNTEANU FLORIN
    Politica „studiului de piata” implica publicarea unui numar de cateva editii (4-8), dupa care publicatia este intrerupta pentru analizarea rezultatelor studiului si a „imbunatatirii colectiei”.
    Daca DeA considera oportuna difuzarea la nivel national a intregii colectii, aceasta se reia de la numarul 1, inclusiv in orasele in care a aparut ca „studiu de piata”

    @ Negrea Ionut
    Cam cat o coala A2.

  15. @ MUNTEANU FLORIN

    dap…dupa ce scot 5 numere, opresc difuzarea celorlalte numere pana iau decizia daca sa le scoata in toate orasele sau nu (eu sper sa decida sa o scoata). la lansarea oficiala, in toate orasele (inclusiv cele de test) vor primi iar de la numarul 1

    daca ei decid ca nu se merita sa o scoata in toate orasele, nu vei ramane cu buza umflata, ci cu 5 monede si 5 bancnote care odata, au circulat pe piata in tarile respective. 🙂

  16. @ Negrea Ionut

    cartonul are dimensiunea de A3 banuiesc…sau unpic mai mare (nu am cumparat primul numar deoarece nu locuiesc intr-unul din orasele de test

    bancotele si monezile care insotesc revistele au aceeasi dimensiune cu cele care erau in circulatie in tara respectiva…:)

  17. @ Daniel
    Mersi de informatie . De abia astept sa scoata aceasta colectie la nivel national . O sa fie prima colectie de care ma apuc , inafara de colectia personala de DVD-uri .

  18. Bancnotele si monedele sunt originale – nu sunt copii, pentru a putea discuta despre dimensiunea lor. Interesant este faptul ca nu mai sunt in circulatie – in acest caz se ridica o problema foarte serioasa: dolarii americani au ramas in circulatie, toti care au fost emisi de-a lungul timpului. Chiar daca au fost emisi sa zicem in secolul XIX… Atunci devine ciudata fotografia de pe ghidul seriei unde pe un glob pamintesc sunt figurate bancnote de 100 dolari USA…

  19. Ma gandesc serios sa cumpar aceasta colectie cand apare , dar nu sunt 100% sigur . Cei care au cumparat primul numar ce parere au ? Merita ?

  20. @ Daniel
    Si eu sper sa reusesc sa cumpar , cu bani nu stau excelent si mai bine sa apara prin septembrie/octombrie . Si conteaza cate numere o sa fie .

  21. Buna ziua,
    Eu sunt din Iasi. Pe aici nu stie nimeni nimic despre aceasta revista! M-ar interesa foarte mult si nu stiu de unde pot s-o procur. Ma poate ajuta cineva din Sibiu sau Targu Mures, unde am inteles ca a aparut revista, cu achizitionarea primului numar? Multumesc foarte mult!

  22. Pe revista nr 1 scrie apariția saptamanala. Am cumpărat nr 1 acum 12 zile când apare nr 2 si dc nu e pe site-îl de agostini

  23. Revista este in studiu de piata, si sunt doar citeva orase in care se face acest studiu. De aceea, nu apare pe site-ul De Agostini. Pentru a-l trimite in alt oras, nu are sens – nu vor aparea decit trei-patru numere, dupa care, probabil in toamna, colectia se va relua de la primul numar. Oricum, va fi o colectie foarte ampla, si deosebit de cotisitoare…

  24. Stiu am trimis un email la DeA si spun ca e la chioscuri de marti dar nu este nicaieri

  25. Am reusit astazi sa vad Banii de pe mapamond – numarul 2 in Tirgu Mures. Este un numar care se difuzeaza impreuna cu un biblioraft pentru reviste. Numai ca nu inteleg de ce, numarul nu s-a difuzat decit la citeva chioscuri din centru, nu la toate la care s-a difuzat si primul numar…

  26. Nu are site oficial? M-am uitat pe deagostini.ro si nu scria nimic despre colectia asta.

  27. @ Aldea
    Inca nu a aparut pe site-ul deagostini pentru ca este STUDIU DE PIATA , daca va trece de studiu v-a aparea si pe site si in toata Romania .

  28. Da eu sunt interesata si cred ca mai sunt multi, bineinteles cei care inteleg ceva din colectia asta.

  29. Au aparut primele 4 numere – problema este daca va fi continuata aceasta colectie… Sper sa nu aiba soarta Marilor Batalii, care au disparut dupa cele 4 numere, sau a Locurilor celebre, care si ele au disparut dupa 4 numere, iar cind s-au reluat, s-au reluat cu program schimbat. Singurele care merg inainte sunt Manastirile ortodoxe, in rest…

  30. Din cate au anuntat ei,ar fi programate sa apara 6 nr.acum la inceput.Eu cred ca va trece de perioada studiului de piata.

  31. si eu sunt interesat, in constanta nu a aparut colectia…. dar sper sa treaca de studiu de piata, o astept si la malul mari

  32. La numarul 5, a aparut anuntul: :aparitia publicatiei va fi intrerupta pentru imbogatirea seriei si pentru imbunatatirea anumitor elemente… ” Nu au fost nici 4, nici 6, au fost doar 5… Sper insa sa nu procedeze ca in cazul seriei Locuri celebre, in care cei care au cumparat volumele din studiul de piata s-au trezit ca in seria propriu-zisa apare altceva. In cazul Banilor acest lucru ar fi un dezastru…

  33. Se pare ca nu,dar nu stiu ce au de gand DeA.Daca te uiti pe pagina lor de facebook o sa vezi cat de multi oameni se roaga de ei sa o lanseze.Sper sa o faca in curand.

  34. Va incepe si aceasta colectie. DeAgostini a inceput sa insereze pliante in celelalte colectii ale lor pentru cei care vor sa isi faca abonamente.

  35. Si eu am primit pliant (l-am gasit in Insecte reale) ; abonamentul va incepe cu nr.1 , asa k nu stiu sigur daca va aparea si la chioscuri colectia .

  36. Coletul 1 – nr.1 al colectiei la pretul de 4,99 lei .
    Coletul 2 – 4 nr. la pret de 2 (25,98 lei) .
    Coletul 5 – o lupa speciala pt. a observa toate detaliile monedelor si bancnotelor din colectie .
    Coletul 21 – o replica de colectie a bancnotei de 1 dolar american realizata din foita de aur .

    Colectia va avea in total 80 de numere ; imi retrag spusele de mai sus – se pare k va aparea la chioscuri , dar nu scrie cand (zice k vom primi coletul 2 at. cand la chioscuri va fi nr.3) .

  37. @ Csaba

    Ba da , dupa primul numar pare o colectie frumoasa care isi merita bani + ca cei de la Deagostini anunta multe cadouri pe parcursul colectiei celor care cumpara revista de la chioscuri , asa ca eu zic ca merita , sa vedem si alte pareri .

  38. @ Tractoristu
    Nu mai înţeleg nimic. DeAgostini promite cadouri pt cei cu abonament.Eu mi-am făcut abonament ,chiar nu ştiu cum e mai bine(nici măcar nu am vâzut primul număr).

  39. @ Csaba

    In primul numar scrie ca in revista nr 2 se distribuie gratuit cu revista un biblioraft , iar in nr 3 se primeste impreuna cu revista o mapa din piele ecologica pt colectia de bani + o folie cu 3 locuri pt bancnote care vine pusa in mapa din nr 3

  40. Va rog sa ma ajutati, imi lipseste nr. 5 din Colectia „Bani de pe mapamond”, de unde il pot achizitiona (cumpara)?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *