Home > Click pentru femei : carti Rocambole > Click pentru femei : 4 volume din seria de carti “Rocambole”. Din 21 aprilie 2017

Click pentru femei : 4 volume din seria de carti “Rocambole”. Din 21 aprilie 2017

Vineri, 21 aprilie 2017, revista Click pentru femei va putea fi cumparata impreuna cu primul volum din indragita serie de carti “Rocambole” de Ponson du Terrail.

Sunt anuntate 4 carti. Aparitie saptamanala.

Pret revista +  carte : 10.99 lei.

Cartile anuntate si data acestora de aparitie : 

 • Mostenirea misterioasa vol.1  – 21 aprilie 2017
 • Mostenirea mesterioasa vol 2 – 28 aprilie 2017
 • Clubul valetilor de cupa vol.1 – 5 mai 2017
 • Clubul valetilor de cupa vol.2 – 12 mai 2017

Promo.

 1. Colectionarul
  April 19th, 2017 at 14:53 | #1

  ROCAMBOLE nr1
  Mostenirea Misterioasa vol 1
  de Ponson du Terrail

  ROCAMBOLE este un personaj fictiv creat de Pierre Ponson du Terrail în romanul foileton Dramele Parisului care debuteaza in 1857, urmat de numeroase alte volume.

  ROCAMBOLE îşi incepe cariera de infractor copil fiind, sub atenta supraveghere a unui adevarat criminal profesionist, Sir Williams, care folosea furtul de identitate, jaful, şantajul şi crima pentru a-şi atinge scopurile. Dar, după o perioadă petrecută îm spatele gratiilor, Rocambole se schimba complet. Deşi păstrează obiceiurile de impostor, devine un adevărat justiţiar în lumea cenuşie şi periculoasă aflată la marginea societăţii. Este un precursor al eroilor din epoca modernă precum Batman, Superman, etc.

  Aventurile sale sunt atât de surpinzătoare, cu întorsături care de care mai neaşteptate încât, cu timpul, numel său a trecut în vorbirea curenta, iar cuvantul rocambolesc califică întâmplări, pur şi simplu neverosimile

  Rocambole a avut, de fiecare dată când a fost publicat, indiferent de ani şi numarul reeditarilor, un succes uriaş la cititori . Ponson du Terrail scrie în total 9 volume avandu-l ca personaj principal pe Rocambole.

  Prin Rocambole, este pentru prima oară când îşi fac apariţia aventurile fantastice, realizându-se trecerea de la romanul gotic la cel cu eroi moderni, aventuroşi cu caractere puternice.

  Sub presiunea cititorilor şi editorilor Ponson este practic obligat să continue aventurile lui Rocambole în numeroase alte volume, importanta unor personaje crescand sau chiar disparând pe parcursul lor. Evolutia lui Rocambole de la personajul malefic la eroul salvator se produce prin purgatorial închisorii. El nu îşi va mai folosi talentul de impostor pentru avantaje personale ci pentru a o ajuta pe orfana de posedată de moştenirea la care avea dreptul.

  Dată fiind popularitatea personajului, Rocambole a fost eroul a nu mai puţin de 8 filme de lung metraj realizate intre 1914-1967, un serial TV (1964-1965), piese de teatru, reviste de benzi desenate iar intre 2002-2005 personajul a fost reluat într-o serie noua de romane scrise acum de Michel Honaker.

  *

  În 1812, în timpul retragerii Armatei Imperiale Franceze din Rusia, colonelul Armand Kergaz este ucis de către subordonatul său, căpitanul Felipone. Patru ani mai târziu, văduva lui Kergaz – care avea un fiu, numit ca şi tatăl său, Armand – se căsători cu Felipone (neştiind că acesta era ucigaşul soţului ei), cu care avu un alt fiu, Andrea.

  Acţiunea romanului continuă, în 1840, cu lupta dintre cei doi fraţi după mamă – contele Armand de Kergaz şi vicontele Andréa Felipone – deveniţi inamici. Andréa jurase să-şi însuşească moştenirea baronului Kermor Kermarouet, al cărei executor testamentar era Armand. Pentru a-şi atinge scopul, vicontele nu se va da în lături de la nici o fărădelege.