Hachette va lansa la chioscurile de ziare colectia „Monede si bancnote de pe glob”, similara colectiei „Bani de pe mapamond” de la Deagostini.

In reclama de la tv am prins urmatoarele informatii :

  • colectioneaza monede & bancnote originale din intreaga lume
  • primul numar : 50 centi americani + 10 inti peruani
  • pret primul numar : 4.90 lei, pret nr. 2 : 12.90, pretul celorlalte numere : 19.99 lei
  • colectia va cuprinde 100 de reviste
  • este deja disponibila la chioscurile de ziare.
95 de comentarii la „Hachette : Monede si bancnote de pe glob. Septembrie 2015”
  1. Așa cum se prezintă primul număr, cred că prețul de 20 de roni/număr pentru restul de 198 de numere este cam mult;asta vine aproape 2000 de roni pentru colecția întreagă, ceeace este cam mult la nivelul salariului minim pe economie și colecția se vrea a avea un rol educativ, fiind destinată începătorilor.

  2. Aș vrea să mai daug ceva la cele spuse mai sus. Dacă mă raportez la pensia mea este și mai rău. Un mic calcul arată că și cu prețul de 5 lei la primul număr și 13 lei la al doilea, per global ar fi o reducere de cca 2 bani pe număr! Apoi conținutul revistei, cel puțin la primul număr, este sărac în numismatică și aduce mai mult cu un ghid turistic. În fine, la denumirea monedei ame-ricane, s-a folosit cred, denumirea în italiană dollaro statunitense și nu cea originală în limba engleză United States Dollar (probabil că această colecție o fi apărut prima dată în Italia și traducerea a fost făcută de un nespecialist. Sper ca aceste comentarii să le citească și cei care scot această colecție nu numai cumpărătorii între ei.

  3. Dar de ce sa scoata Hachette o colectie asemanatoare cu cea de la Deagostini? De ce sa nu se axeze pe o idee noua? Eu nu cred ca Bani de pe mapamond a avut un succes prea mare.

  4. Am făcut câteva completări la comentariul de mai sus și am văzut că după câteva minute a fost șters de cineva, probabil de administratoul blogului care nu acceptă critici. Din păcate nu ne place să se spună adevărul. Da, mi se pare cam scump, raportat la pensia mea, 20 de roni/număr; am mai scris că la 5 roni primul număr și 13 roni cel de al doilea ar veni per întrega colecție o reducere de cca 20 de bani/număr. Am mai scris că revista care însoțește colecția are mai puțin conținut numismatic și mai mult de ghid turistic. În fine, am spus că s-a strecurat o greșeală, probabil că revista a fost tradusă din italiană, pentru că la denumirea monedei SUA e trecută denumirea dollaro statunitense în loc de denumirea în limba engleză: United States Dollar.
    Am făcut o copie a acestui comentariu ca pe viitor să pot face mai simplu copy paste!

  5. Ma bucur ca au scos si cei de la Hachette o colectie asemanatoare cu Bani de pe Mapamond
    Colectia va avea 100 numere!

  6. As dori sa fac un abonament pentru BANI SI MONEDE DE PE GLOB. Cum procedez , la cine ma adresez ?.

  7. Daca monezile si bancnotele din colectie sunt din aceeasi categorie cu cele din Bani de pe mapamond 20 lei este enorm.

  8. Stie cineva cand apare numarul doi, data exacta? Ca pe primul scrie ca in 14 zile dar habar nu am cand a fost lansat primul numar, nu scrie nicaieri.

  9. Si se spune MONEDE, nu monezi. Monezi, almanahe, succesuri, vai de capul vostru. Probabil ca mai spuneti si inghetzatzi si alte asemenea tampenii. Mai puneti mana pe carte.

  10. Ok … De unde sa stiu eu ca bancnotele de la aceasta colectie sunt autentice,poate ca sunt falsificate , eu am cumparat primul numar si la moneda se observa ca este autentica dar bancnota arata prea noua , o foaie veche de 10 ani nu are culoarea de un alb imaculat ci mai maronie … Si nu dati mai multe amanunte despre depistarea motivelor de pe bancnota ce arata autenticitatea ei … Cel putin cei de la DeaGostini dadeau un certificat de autenticitate… Deci puteti fi mai seriosi (; …

  11. Mă luminează şi pe mine cineva cum e cu moneda de 50 de cenţi !?!? 😛

    Adică în revistă scriw că a fost în circulaţie între 1972 – 1977 dar pe ea scrie 2001 !!! Adică anul cânelui de lemn sau al şobolanului de foc ce ani iau ăştia ca referinţă. 🙂 Chiar aşa a găsit cineva acel certificat de garantare al originalităţii !?!?

  12. Moneda mea de 50 de cenți este din anul 1972. Conform catalogului de monede americane din anul 2013 pe care-l am eu, moneda de 50 cenți cu Kenneedy apare din 1962 și până în prezent. Bănui că, monedele pe care le-au achiziționat pentru această colecție sunt din 1972-2001 și nu au mai verificat în nici un catalog să vadă exact de când au fost puse în circulație. Cât despre certificatul de originalitate, probabil că îl vor da, sper, în unul din numerele viitoare.

  13. De fapt moneda de 50 de cenți cu Kennedy apare din 1964, după moartea președintelui. Nu putea să apară din 1962, deoarece legislația americană nu permite ca un președinte încă în viață să apară pe monede sau bancnote în circulație. Emisiunea din 1964 a fost din argint și a fost pusă în circulație.Au fost bătute în argint până în 1970. Din 1971până în prezent din argint sunt bătute doar calitatea proof.

  14. Eu as vrea sa stiu daca apar o data la luna / saptamana ?
    Nu îmi permit dac-ar fii la saptamana

  15. DE ce mi s-a sters comentariul? Am intrebat in ce zi a saptamanii a aparut, ce e rau in asta, imi puteti spune?

  16. Pe fața cu Pajura a monedei de 50 cenți , in dreapta clădirii independnce hall, sub scrierea in latină este un ” SGH”scris ff mic care se vede cu lupa

  17. sunt sau nu autentice?? ei sustin ca da, mie bancnota mi se pare cam „fake” … cele de la DeAgostini cum sunt??

  18. Am o colectie destul de mare de monede si bancnote, am COMPARAT azi 10 bancnote din 10 reviste diferite, am observat liniute pe ele (ca si cum ar fi ‘ mazgaleli ‘ de pix. Pe nici una din cele 10 bancnote nu sunt IDENTICE. Ce inseamna asta oare? Sunt autentice ????????

  19. Azi a apărut numărul 3 și de abia aștept sa îl iau. Dar sa știți ca intre un număr și altul este prea mare distanta. Va cer ca dacă vreți sa va fac o prezentare bună prietenilor mei, sa mai dati jos din preț și din zilele care trebuie sa treacă pentru lansarea altor numere.

  20. @Marius
    Le ştiam de bune pe amîndouă, dar m-am dus la dicţionarele principale – la DOOM şi la DEX să mă verific. DEX-ul îmi dă dreptate: plural monede, dar şi monezi. DOOM-ul – nu : plural, doar monede.

  21. dar o pagina oficiala „hachette” nu este? mai multe informatii si mai multe intrebari direct distribuitorului unde se pot adresa? pana acum per total din 3 numere sunt dezamagit. nu se compara cu „bani de pe mapamond”

  22. poate cineva sa confirme daca bacnotele sau monezile sunt reale, mie imi par cam noi

  23. A luat careva nr. 4 din monede şi bancnote şi cumva conține şi folie pt bancnote?!

  24. nu stiu ce sa zic cat de autentice is…am luat nr 4 si dinaru irakian chiar pare facut la imprimanta…plus ca pe revista e intr-un fel si pe bancnota pare ca e inprimat gresit(adica incadrata imaginea mai jos)..nr asta chiar imi da de gandit..

    @Alex

  25. am cautat pe internet si nici macar nu gasesc o imagine cu bancnota asta de „1 dinar irakian”

  26. Intrebare!

    As dori sa stiu daca mai are cineva nr.4 . Mie mi se pare falsa bancnota, chiar o copie de proasta calitate!!

  27. este o revista mult prea scumpa pentru ceea ce ofera, in ideea ca aceleasi monede si bancnote le poti cumpara de pe piata libera la un pret de 2-3 lei. in plus mai ofera doar o singura bancnota la numarul 4. Domnilor de la Hachette ne credeti fraieri?

  28. Aceeasi intrebare am si eu. de ce la numarul 4 e doar o bancnota? modena unde e? si daca cineva a cumparat acest numar, imi poate spune daca contine si folie pt monezi?

  29. Imi pare rau ca am cumparat numarul cu florinul surinamez. Am ajuns acasa si am constatat ca il mai detineam o data din colectia deAgostini. Am cautat urmatorul numar dar nu m-am mai aruncat! Aceeasi situatie! Acum voi studia lista cu aparitiile din Italia si voi alege doar numerele interesante, ceea ce va recomand si voua, nu cred ca un incepator care a colectionat DeAgostini se va lasa prostit de 2 ori. Dixit! Daca nu va convine comentul, il puteti sterge! JMF!

  30. Deja au aparut doua bancnote pe care le-au avut si cei de la deAgostini. Pare ca nu-i intereseaza prea mult ce ofera. Probabil ca sunt mult sub deAgostini. Avand in vedere ca au lansat colectia dupa, cred ca ar trebui sa ofere cel putin la fel de mult.

  31. foarte dezamagitor.. la nr 6 au pus pe coperta steagul Surinam -ului, trebuia cel al Egipt -ului… nu mai zic ca isi bat joc de noi punand doar o bancnota…

  32. Mai oameni buni, nu va amagiti prea tare cu autenticitatea. Sunt posesorul dinarului Iraqian de la mama lui si din data cand era in circulatie in Iraq. Nu seamana nici pe departe. Dinarul orig. este verde in intregime, cu nuante de verde mai inchis sau mai deschis, nu cu nuantze de roz pierdut, mov, gri, etc. Cel putin asta din colectia „Hachette” este mai aratos, dar cel de la „De Agostini” este o copie ordinara, nici macar claritate nu are, ca sa nu mai spun ca originalul are un cap de cal in spatiul gol, cand te uiti in lumina, ca element de sigurantza.
    La fel si 5 piastri din Egipt, am primit-o de la un unchi care a lucrat in Egipt.
    Bancnota orig. este mov, iar in mijloc este alba, nu cu roz, bleu.
    Scrisul pe bancnota este mov, nu gri, turbanul reginei este tot mov, etc.

  33. Sub orice critic aceasta colectie. e o batjocura. acum e bancnota de 1000 lei cu eminescu? si monezile unde sunt? pacat ca suntem pacaliti in felul asta

  34. are careva un numar de telefon sau un email de la cei care produc aceasta revista in romania ?

  35. Odata cu nr 7 sunt distribuite si 7 pagini cu descrierea banilor (6 pt bacnote si 1 pt monede) ,ce se pun in biblioraft,inaintea foliilor cu bacnotele respectiv monede.Ei bine lipseste 1 pagina pt primele 3 bacnote aparute.Incredibil,sa nu mai zic ca la 20 lei iti da doar o bacnota,in nr 7 fiind 1000 lei romanesti,pai am o gramada de bacnote d-astea fiind unele f comune,sunt dezamagit,nu se ridica la jumatate din valoarea colectiei de la DeAgostini – Bani de pe mapamond !!!

  36. Eu am renunțat la această colecție;prin ce au oferit la fiecare număr de până acum-o singură bancnotă care poți să o cumperi cu 2-3 lei,cât și revista, cei de la Hachette și-au dat cu firma în cap. E o diferență de la cer la pământ între ce au scos cei de la De Agostini și cei de la Hachette.
    Chiar, ne cred fraieri?! Despre această editură pot spune că numai numele e de ei.

  37. Vreau să mai adaug că, am cumpărat folii pentru bancnote de diferite mărimi, pentru 2,3 și 4 bancnote, de pe internet și de la o papetărie particulară cu 1 leu folia, iar dacă iei mai multe, poți să le cumperi și mai ieftin. Chiar dacă ar da la fiecare număr o folie din aceste și tot nu ar face 20 de lei.

  38. Vreau sa va informez cu parere de rau si nu vreau sa ii jignesc pe cei de la „hachette” este faptul ca cei de la DeAgostini aveau un pret fix de 13,99 lei per numar un pret destul de convenabil pentru multe buzunare indiferent de ce era: revista care era gaurita pentru a fi introdusa in biblioraft, biblioraft ce era separat de biblioraftul pentru folii + monede + bancnote + foliile de plastic care era de foarte buna calitate unde sub fiecare moneda sau bancnota puteai sa introduci si o eticheta cu steagul tarii respective si valoarea nominala + bibliorafturi + etichete etc. Iar daca iti faceai abonament prin posta plateai mult mai putin, si primeai si cadouri, exemplu lupa cu leduri 16 x 30 mm, bancnota cu folie de aur, reduceri etc.
    Un prêt de 19.99 lei per numar este destul de piperat pentru ce ? ,pentru o bancnota, cu 20 de lei te duci intr-un targ de vechituri si iti iei 20 de banknote sau o cutie de monede.
    Nu vreau sa critic prea mult dar este o mare teapa, vorba unui coleg care a scris mai sus pana si revista zici ca este ghid turistic. Nu se compara nici 30% cu cei de la DeAgostini, daca cel putin ii copia macar sa fi scos pe piata ceva mai de calitate si mai promitator de pret nici nu se mai pune vorba.
    Nu cred ca ajung pana la numarul 20, deja chioscurile sunt saturate cu primele 4 numere, se roaga vinzatorii de tine sa cumperi, mai mare rasul.

  39. Hachette vinde bancnotele si monedele ce se regasesc si in colectia de la De Agostini , cel putin pana acum asa sa intamplat. Alta observatie ar fi la bancnota de 100 din Surinam cei de la De Agostini o numesc guldeni la fel scrie si pe bancnota , iar cei de la Hachette o numesc florini.

  40. Chiar nu știu ce za zic eu de la un timp nu mai cumpăr pentru ca e prea mult. Vreau să aflu dacă sunt adevărate???

  41. A-si dori sa cumpar revista nr1 aceea care are moneda 50 de centi americani…o informatie unde o pot gasi va rog

  42. o veste trista – noul pret este 25 lei. pana la sfarsitul colectiei de 100 de numere va ajunge la 40 de lei. eu renunt la colectie, este prea mult 100 de lei pe luna pentru 4 numere.

  43. Teapa mare editura la care i-am dat credibilitate, studiati nr12 cu nr 25 diferente de pret iar bancnota este de valoare mai mica. Informatiile din revista se prezinta o tara Bolivia si primesti o bancnota din Nepal de unde ai primit in nr. 12 , deci tarile pe glob s-au epuizat.Regret ca am ajuns la nr 26, Renunt la miseri

  44. Problema este de alta culoare:
    – neglijenta
    Foile de prezentare (din nr. 26) sunt capsate la doua gauri, pe cand biblioraftul are patru arcuri.
    Macar o verificare in mare se poate face.
    Editura prezinta grave lacune fata de respectarea cumparatorului.
    Pacat!

  45. editura ar trebui sa se sesizeze si sa reediteze foile de prezentare pt ca asa nu putem sa le indosariem si am dat banii care nu sunt putini degeaba

  46. O mare mare teapa aceasta colectie. e o bataie de joc pentru toti romanii. nu se poate sa fim de acord cu toate aceste indolente ale acestei edituri. daca la inceput am zis sa trec cu vederea ce se intampla acum nu se mai poate. Preturi piperate. 25 lei/numar? jecmaneala pe fata. foile de prezentare perforate complet aiurea, bancnote la care am dubii ca sunt adevarate. Eu unul am incetat sa mai cumpar aceasta colectie. mai iau sporadic unele numere. dar acum voi renunta complet sa mai achizitionez!

  47. daca nu reediteaza foile de prezentare ar trebui sa ne adresam protectie consumatorului ptr ca am primit ceva ne corespunzator asteptarilor asa nu putem indosaria foile si dosarul este incoplet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *