Cartile din colectia „Romanul de dragoste” de la Libertatea pot fi cumparate de aici (click).

Ziarul Libertatea iti trezeste dragostea de colectie ! Aparitie saptamanala, in fiecare zi de miercuri.

Din 21 martie 2012, ziarul Libertatea apare cu cele mai iubite romane clasice de dragoste, savurate de milioane de cititori din lumea intreaga – colectia „Romanul de dragoste” – Libertatea .

Primul „roman de dragoste” de la Libertatea : Armance de Stendhal.

Pret ziar + carte : 10.99 lei.

Cartile din colectia „Romanul de dragoste” de la Libertatea  cat si data acestora de aparitie :

  • Armance de Stendhal – 21 martie 2012
  • Necunoscuta de la Wildfell Hall de Anne Bronte
  • Pierre si Jean de Guy de Maupassant
  • Mayerling de Claude Anet

Ce parere aveti despre colectia „Romanul de dragoste” de la Libertatea?

129 de comentarii la „Libertatea : Romanul de dragoste. Din 21 martie 2012”
  1. Miercuri 16 mai va aparea Puntea pisicilor-Hermann Sudermann.

  2. Unul dintre reprezentantii naturalismului german, Hermann Sudermann si-a asigurat celebritatea o data cu publicarea romanului „Puntea pisicilor“, romanul unei tulburatoare si nefericite povesti de dragoste, infiripata intre un tanar nobil prusac si o tanara pe care destinul a aruncat-o la periferia unei societati macinate de razboaiele napoleoniene.

  3. Multumesc Elena T. , imi pare bine cand se face un mic rezumat a cartii ce va urma ,aceasta carte sunt hotarata sa o iau. „Domeniul” din pacate nu am luat-o , sper sa nu imi para rau.

  4. Romanul lui Sudermann se petrece la începutul secolului XIX, în teritoriile germane, imediat după prima înfrângere a armatelor lui Napoleon. Personajul principal, Boleslav Schranden, ofiţer în armata prusacă află că părintele său, baronul Schranden, considerat un trădător de ţară (prin fapta sa de a-i fi ajutat pe militarii francezi să îi atace şi să îi învingă pe nemţi în propriul sat) a murit. Întors acasă, Boleslav dă peste un castel vandalizat şi incendiat, peste o mulţime ostilă care nu vrea să îl lase pe tânărul reîntors de pe front nici măcar să-şi îngroape tatăl. Boleslav o găseşte la ruinele castelului pe Regina, o fiinţă sălbăticită, alungată de săteni, oferită de propriul tată baronului, pe post de slujitoare-amantă la castel. O fiinţă cu adevărat nenorocită, în pragul nebuniei, torturată fără pic de milă şi cu toate acestea, încă sensibilă şi frumoasă. La început dezgustat şi revoltat faţă de ea, Boleslav ajunge, lent, să fie impresionat de devotamentul necondiţionat pe care Regina e gata să îl arate noului stăpân. În acelaşi timp, tânărul prusac începe să dezvolte o atracţie nepermisă (în fond, pentru el e un sacrilegiu să o dorească pe amanta tatălui său) amestecată cu o admiraţie faţă de puritatea sufletească a Reginei, de dincolo de aparenţele sălbăticiei. Sătenii vor căuta în tot acest timp să îl ducă la pierzanie pe tânărul întors de pe front (privit doar în lumina faptului de a fi fiul unui trădător) iar întoarcerea lui Napoleon din exil va declanşa o nouă urgie asupra Europei. Lui Boleslav nu îi va rămâne prea mult timp de gândire iar planurile îi vor fi date oricum peste cap.

    Dincolo de a fi un roman de dragoste (deşi, nu devine foarte clar dacă Boleslav este îndrăgostit de o femeie sau mai degrabă de un ideal), romanul lui Sudermann surprinde foarte bine câteva ironii ale istoriei pe care le transformă chiar în surse ale dramei personajelor. Să nu uităm că ne aflăm la nici 30 de ani de la triumful Revoluţiei Franceze, de la momentul recunoaşterii instituţionale a valorilor care stau la baza societăţilor noastre, contemporane. Dar sunt 30 de ani în care victoria Iluminismului pare să fie declarată iluzorie nu doar politic, de imperialismul napolonean, ci chiar de mentalităţile învechite şi încăpăţânate ale europenilor. În satul lui Boleslav oamenii sunt judecaţi nu pentru ceea ce sunt şi pentru ceea ce fac, ci pentru ceea ce reprezintă. A purta sângele blestemat in vine, a purta un nume, o uniformă sunt temeiuri suficiente pentru a fi condamnat sau respectat pe viaţă în ochii celorlalţi. Boleslav şi Regina nu sunt decât nişte jucării ale istoriei, într-o epocă în care oamenii sperau să fi învins cultul aparenţelor si al arbitrarului.

  5. Este cineva dragut sa ne dea informatii despre romanul lui Emile Zola?

  6. Urmatoarea carte este „O viata” de Guy de Maupassant, ea va aparea pe data de 6 iunie.

  7. Cate numere are Colectia Romanul de Dragoste? In reclama apareau 7-8, iar eu am ajuns la numarul 11! Cate numere are? Va multumesc!

  8. am fost sa iau cartea si mi s-a spus ca nu a aparut. azi ziarul libertatea avea ca insert un dvd cu ninja :(. stie cineva cand va aparea urmatorul numar? poate au schimbat ziua de aparitie a cartii…

  9. Cartea va aparea maine dar, nu stiu daca s-a schimbat definitiv ziua sau numai de data aceasta.

  10. Astazi 6 iunie 2012 a aparut cartea programata pentru 6 iunie, iar urmatoarea carte va fi „Iubiri paralele” – Cella Serghi (13 iunie 2012). Ma intreb daca va fi din nou reprogramata
    pentru ziua de joi (14 iunie 2012).

  11. Am renuntat sa mai cumpar aceste carti din cauza nepermis de multor greseli. In una dintre ele am gasit la fiecare pagina cate o greseala. Comparativ cu Surorile Bronte, unde nu e nicio greseala… (in cele 4 carti pe care le-am citit eu). Chiar si Top 10 de la Polirom are greseli de corectura, desi nu m-as fi asteptat…

  12. a cumparat cineva cartea de azi, a Cellei Serghi? daca da, cum vi se pare? merita luata sau e si ea plina de greseli?

  13. Ce urmeaza saptamana viitoare?Oare am renuntat toti de pe blog la aceasta colectie?

  14. Eu am ajuns la pagina 82 si n-am gasit greseli la cartea Cellei Serghi.Oricum,eu le cumpar,pot trece peste greseli.Titlurile sunt bune si cartea nu este scumpa.Nu renunt.

  15. Interesant este faptul ca toate – dar absolut toate titlurile – au mai fost publicate in vechea colectie „Romanul de dragoste” a editurii Eminescu. Prezentarea moderna a acestei colectii insa o face tentanta, iar greselile de corectura sunt inerente. Acele carti sunt din nou introduse in computer, pentru ca in anii 70 si 80 nu se putea pune problema unui tipar digital…
    Oricum, felicitari pentru reluarea acestei colectii! Detalii cum ar fi desenele copertelor nu sunt atit de relevante, incit sa merite o abordare separata.

  16. @ Anna
    Este vorba de Cella Serghi… Nu Serghei, caci nu e rusoaica!

    Cartea a aparut initial in anul 1958 sub titlul Fetele lui Barota, la o reeditare ulterioara (in colectia Romanul de dragoste a editurii Eminescu) primind titlul Iubiri paralele. Este o carte tributara epocii in care a fost scrisa – la reeditare scotindu-se insa pasajele compromitatoare.

  17. Cand am fost sa-mi cumpar volumul nr 4, am auzit de la o doamna in fata mea, la chiosc, ca intradevar este o reeditare a colectiei Romanul de dragoste, aparuta la ed. Eminescu cu ceva timp in urma. Eu apucasem sa citesc ceva din vechea colectie Eminescu, imprumutat, de accea m-am hotarat sa o cumpar in continuare, in ciuda greselilor, deoarece sunt si vor urma titluri foarte bune, daca o sa se respecte vechea colectie. Abia astept Torente. 🙂

  18. Printre portocali -Vicente Blasco Ibanez ,cred ca este o carte interesanta !
    Doar ca la chioscul de ziare din micuta mea localitate a inceput sa fie din ce in ce mai greu de gasit ,saptamana trecuta a primit doar 2 exemplare, norocul meu a fost ca sunt o clienta fidela :).Nu stiu ce se va intampla daca nu va mai primi deloc, pt. ca sunt multe colectii pe care nu le mai primeste la chiosc.

  19. De ce nu se mai indica pe verso ce carte urmeaza? Sa fie oare sfarsitul colectiei? Ar fi mare pacat.

  20. Imi pare rau k s-a terminat , ma gandeam k va tine mai mult aceasta colectie , dar asta e !

  21. Am vorbit cu doamna de la marketing şi mi-a spus că în principiu ar mai trebui să apară o carte şi după aia să stau cu ochii pe ziar pt noutăţi,deoarece politica ziarului este de a nu divulga planurile lor referitoare la colecţii.

  22. Citez de pe pagina lor de facebook:”Motivul inchieierii colecție este slaba vânzare, adică o carte pe chioșc. Cerere scăzută a colecției.”

  23. nu a mai aparut ….. si normal ca a fost cerere scazuta pt. ca la chioscul din localitatea mea se primea doar 2-3 carti ,era bataie pe ele ,saracul vanzator nici nu stia cui sa ii dea pt. ca toti ii erau clienti fideli…..probabil la unele chioscuri se trimitea mult prea multe, iar la alte chioscuri mult prea putine.

  24. Slaba vânzare o fi avut drept cauză calitatea scăzută a traducerii şi a corecturii.

  25. Nu cred ca mai apare nimic in aceasta colectie…
    Poate ca ar trebui trecuta la rubrica de „Aparute complet” ?

  26. Eu sper ca dupa perioada concediilor se va relua re-editarea acestor romane de dragoste cu autori clasici.

  27. 1. Armance -Stendhal
    2. Necunoscuta de la Wildfell Hall -Anne Bronte
    3. Pierre si Jean – Guy de Maupassant
    4. Mayerling -Claude Anet
    5. Lumina in amurg -Xavier de Montepin
    6. Vapaia -Henri de Regnier
    7. “Paunul alb”-D.H.Lawrence
    8. Domeniul -John Galsworthy
    9. Puntea pisicilor-Hermann Sudermann
    10. Adio -Honore de Balzac
    11. Visul- Emile Zola
    12. O viata- Guy de Maupassant
    13. Iubiri paralele– Cella Serghi
    14. Printre portocali-Vicente Blasco Ibanez

  28. E o bucurie foarte mare pt mine. E ca şi cum ar fi venit Crăciunul mai devreme. La cât mai multe colecţii.

  29. Vom vedea ce se va alege si de aceasta colectie… Faptul ca se redifuzeaza numere aparute in prima serie nu e rau, mai ales ca seria nu avea nimic in comun cu ziarul Libertatea, un ziar bulevardier absolut. In colectia veche Romanul de dragoste s-au tiparit insa valori fundamentale ale literaturii romanesti si universale, si m-as bucura ca acum sa apara in editii frumos prezentate. Poate se va ubla putin la desenele de pe coperte, putin kitchoase, dupa gustul meu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *