Colectia „Dictionarul universal ilustrat al limbii romane” de la Jurnalul National poate fi cumparata de aici

EDITURA LITERA SI JURNALUL NATIONAL VA OFERA CEL MAI MARE DEX ILUSTRAT EDITAT VREODATA IN ROMANIA

Disponibil din 22 noiembrie 2010 la chioscurile de ziare  impreuna cu Jurnalul National, la pretul promotional de 9,9 RON!

Incepand cu al doilea volum, veti plati 14.9 lei / volum.

12 volume. Peste 80.000 de articole. Peste 3.500 de planse color. 4320 de pagini

Data de aparitie a volumelor din colectia Dictionarul universal ilustrat al limbii romane :

  • volumul 1 – 22 noiembrie 2010
  • volumul 2 – 29 noiembrie 2010
  • volumul 3 – 6 decembrie 2010
  • volumul 4 – 13 decembrie 2010
  • volumul 5 – 20 decembrie 2010
  • volumul 6 – 27 decembrie 2010
  • volumul 7 – 10 ianuarie 2010
  • volumul 8 – 17 ianuarie 2010
  • volumul 9 – 24 ianuarie 2011
  • volumul 10 – 31 ianuarie 2011
  • volumul 11 – 7 februarie 2011
  • volumul 12 – 14 februarie 2011

sursa : dexilustrat.ro

55 de comentarii la „Jurnalul National : Dictionar universal ilustrat al limbii romane. Din 22 noiembrie 2010.”
  1. @Cristina

    Am inceput sa fac AMR-uri ca veteranii in armata sa vad cand se mai termina cate o colectie ca ne ruineaza in stilul asta. Oricum, sper sa fie ceva ce merita, pana acum JN a scos chestii ok.

  2. Dupa cum am vazut si in reclama TV pare sa fie exact ca si Enciclopedia Universala Britannica (ma refer la aspect si la continut), diferenta constand ca de data asta vor fi inserate doar personalitati, actori, orase, instrumente muzicale etc din Romania. Asta cred eu.

  3. @Marian GHIONU
    Scuze, am citit in graba. Vroiam sa zic ca NU ar fi bine deloc sa fie 20 ron volumul. Deja sunt „abonat” la cateva colectii, iar 20 ron, in plus, pe saptamana, mi-ar da peste cap planurile (desi tare as vrea sa cumpar colectia asta).

  4. Parerea mea e ca va fi mai putin , deoarece pe acelasi site gasim si Enciclopedia Universala Britannica care e la 19.9 RON. In prima editie care s-a publicat, am luat fiecare volum la un pret de 14.9RON – 16 volume – diferenta e totusi de 5 lei.

  5. Duminica de la ora 13:00 se lanseaza la Târgul Internaţional GAUDEAMUS la standul Jurnalul National primele 2 volume din Colectia Dictionar Universal ilustrat al limbii romane la pretul de 9 lei pe volum.

  6. e mai mic decat enciclopedia britannica si e negru
    oricum ar fi la pret este un format diferit si nu prea da bine in bibiloteca sa ai toate marimile
    tb sa il faca la fel de mare ca enciclopedia
    asa mai mic e nashparlicios
    apropo il stiu de la gaudeamus
    si e si mai subtire in poze raportul lungime/latime/grosime e super ok e proportionat cum ii sta bine unei carti astfel legate dar in realitate e subtiiiire si nu arata bine!!!!!!!!!!!

  7. @vali
    Pe site-ul litera este pretul care include taxa de posta. Luni 22-11-2010 pretul va fi 9,90lei la chiosc. De la nr. 2 va fi 14,90lei la chiosc iar pe site-ul litera va fi 19,90lei.

    Sper ca v-am fost de inalt ajutor!
    Numai bine! Andrei

  8. si eu sunt dezamagita de marele dictionar ilustrat cand l-am vazut de dimineata nu-mi venea sa cred ca e asa mic si nu l-am mai luat…asteptam pareri despre continut daca si l-a luat cineva

  9. Reclama e sufletul comertului. Multa reclama si … cam atat. La 14.9 lei nu stiu cata lume il va mai cumpara.

  10. Dictionarul nu e actual!
    Nu este conform regulilor Academiei Romane adica se foloseste î in interiorul cuvintelor (exemplu:se scrie adinc nu adanc).
    Voiam sa-l cumpar pentru un copil de clasa a doua ca sa invete sa foloseasc un dictionar dar contravine cu ce invata la scoala.

  11. @Ticu

    Exact, nu observasem. Pacat, nu il mai iau. Isi bat joc. Nu inteleg de ce unii se cred mai destepti decat e cazul???

  12. @Marian GHIONU
    Asa este.
    Am cumparat primul volum, daca as fi stiut nu l-as fi cumparat. Nu aveam cum sa vad in interior deoarece era infoliat.
    Culmea este ca despre autori se scrie ca au colaborat chiar cu Academia Romana (pe pagina a patra, inainte de prefata)!!!!!
    Dictionarul este copiat dupa vechiul DEX, s-au adaugat niste poze iar autorii nu s-au mai obosit sa respecte regulile actuale ale limbii romane cu privire la diacritice.
    Ce-ar fi daca acum vor aparea si manuale de limba romana cu gramatica de acum 20 de ani.

  13. @cris
    Dictionarul are 360 de pagini e tiparit de G.Canale, editura Litera, se apropie mult cu Enciclopedia Britanica incepe cu litera A si se termina la Balai. Are poze dragute .

  14. Un dictionar al limbii romane trebuie sa respecte, logic, gramatica actuala a limbii romane.
    Daca nu se respecta aceste reguli acest dictionar isi pierde aproape toata valoarea.
    Constat ca, intr-adevar, acest dictionar nu respecta regula diacriticelor, contrar tuturor manualelor de limba romana dupa care se invata la ora actuala.

  15. @Nila

    Un român, aflat în Occident prin anii ț20, a fost rugat sã explice situatia [politicã] de la noi. Ei, occidentalii, nu reuseau sã înteleagã cum de functioneazã totusi mecanismul politic în România, presãrat cu nenumãrate partide, aripi, fractiuni, grupãri care mai de care mai diverse si mai contradictorii. Românul le-a spus cam asa: “Aici, în Occident, în Germania de exemplu, în fiecare sat existã câte un bãtrân întelept, înteleptul satului. Când oamenii din comunitatea respectivã au un necaz, o divergentã, o nelãmurire, vin la el, îi cer sfatul si tin seama de recomandãrile lui. La noi, în România, a continuat Nae Ionescu, în fiecare sat existã câte unul mai altfel, dar acela este… prostul satului. Toti ceilalti sunt întelepti.”

    Cam asta este explicatia si cu Academia Romana si cei care nu i respecta regulile. In cazul de fata, Academia Romana a ajuns sa fie prostul satului, si toti „editorii” din Romania sunt desteptii (ziaristi, edituri, etc.)

    Daca tie ti se pare normal sa nu respectam regulile impuse de „inteleptii satului”, mie nu mi se pare normal, desi chiar si mie mi-a fost greu sa scriu acest mesaj cu diacritice, ceea ce dovedeste o forma de involutie educativa grava!

  16. @Marian GHIONU
    scuză-mă, Marian, dar aş vrea să prezint următorul fapt – dicţionarul acesta prezintă grafie atât cu Î cât şi cu Â; de exemplu, A AMĂRÎ şi AROMÂN. deşi nu îmi pot pot explica această combinaţie în dicţionar, acest fapt nu îl face cu nimic mai rău.

  17. @Marian GHIONU
    Am facut acelasi comentariu pe care il vedeti la pozitia # 31 si pe site-ul Jurnalului National ( http://www.jurnalul.ro/special/special/dictionar-universal-ilustrat-al-limbii-romane-560317-comentarii.html ) dar a fost sters. Probabil ca se considera limbaj indecent.
    Il rog pe dl. Marian Ghionu si pe altii are sunt de acord ca nu e normal ca un dictionar sa nu respecte gramatica limbii romane sa incerce sa faca comentarii pe aceasta tema pe acest site si sunt curios daca vor fi si acestea sterse.

    @Ionu
    A AMĂRÎ este corect pentru ca Î este la sfarsit, la fel si AROMÂN pentru ca are legatura cu AROMÂN si ROMÂNIA si era corect si in gramatica de acum 30 de ani.
    In schimb dupa actualele reguli NU este corect ATÎT ci este corect ATÂT.

  18. @Ionu

    Stati putin, in primul rand nu are sens sa ne cerem scuze uni la latii. bne dam si noi cu parerea.

    Acu’, ce sa zic, nu sunt membru al Academiei Romane, nu sunt profesor de romana. Dar, român, românia, s+a scris si pe tipul lui Ceausescu cu Â. Cred ca de asta in acest dictionar Aromân este scris asa, dar restul de cuvinte sunt scrise cu Î, deci in contra normelor Academiei Romane ACTUALE.

    Stiu ca dupa ț90 s-au facut aceste modificari, inclusiv sînt vs. sunt (si nu sânt) – sper ca nu suntv total pe langa subiect.

    Dar indiferent de ce si cum, cei de la JN sa puna mana sa respecte normele Academiei Romane – asta este parerea mea ferma.

  19. @Ticu
    Am intrat pe link-ul pe care l-ai dat din JN, m-am si inregistrat pe site dar comentariul pe care am vrut sa-l fac nu s-a putut posta! Erau acolo doar doua comentarii laudative si atat. Alte comentarii sunt blocate probabil pentru a nu se mai obosi sa le stearga.

  20. Este o greşeală impardonabilă şi de netrecut cu vederea. Am citit şi prefaţa şi am găsit aceeaşi scriere cu î în loc de â. Cred ca ar fi necesară o explicaţie din partea editorilor. Nu cred ca îl voi mai cumpăra. Voiam să am un dicţionar actual, dar…

  21. Comentariile pe care am incercat sa le postez pe JN au aparut pana la urma dupa cateva ore.

  22. Si eu m-am oprit tot la primul numar. E o mare bataie de joc sa publici asa ceva si sa pretinzi sub titlul de „CEL MAI MARE DEX ILUSTRAT EDITAT VREODATA IN ROMANIA”! Sunt curioasa ce parere au cei care il cumpara. A fost remediata scrierea cu î în loc de â?

  23. E o prostie sa pretinzi, in primul rand, ca e DEX. Diferenta intre DEX si dictionar universal e FOARTE mare. Eu il cumpar, dar doar pentru ca se poate dovedi folositor la un moment dat.
    Sa fim seriosi, 80.000 de cuvinte nu e DEX…

    Cat despre greselile de scriere sau despre actualitatea lui..:))) trebuie foarte mult timp si foarte multa munca sa actualizezi un dictionar. Si ma indoiesc ca cei de la JN au specialistii necesari pentru o asemenea munca. Doar cei mai idealisti ar putea crede ca se baga careva intr-o asemenea munca. Ma refer la ziarele care scot publicatii. Majoritatea sunt preluate, „reboxate”, si vandute la sub/suprapret.

  24. pentru cei care au pierdut numere din aceasta colectie sa stiti ca le mai puteti gasi la universitate sau la aviatorilor la metrou

  25. Promotie incepand cu 20 aprilie 2011 : cele 12 volume ale colectiei Dictionarul universal ilustrat al limbii romane de la Jurnalul National la doar 152.1 lei – click aici pentru a le comanda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *